honden
pagina-informatie.nl

Hoofdpagina | Favorieten | Alle onderwerpen | Statistieken | Meedoen?


  Advertentie



  Opvoeding hond
Een bench, ook wel kamerkennel of draadkooi genoemd, kan een handig hulpmiddel bij de opvoeding en een veilige plek zijn voor de hond.

  Welke rashond
Sommige type honden zijn meer geschikt voor een bepaald doel als anderen. Ook een kruising kan soms prima aan dat doel beantwoorden. Een leergierige hond zoals bijvoorbeeld een border collie moet veel beweging hebben maar ook geestelijk gestimuleerd worden anders gaan ze zelf wel kunstjes bedenken, die door de baas vaak minder gewaardeerd worden. Sommige honden zijn makkelijker te trainen als andere rassen.




  Bange hond onweer


Omdat het gehoor van de hond vele malen beter ontwikkeld is dan dat van de mens, zijn veel honden doodsbang voor onweer. Ze horen ze het al van verre aankomen. Ze kunnen in elkaar krimpen, onrustig worden, en gaan bibberen en blaffen.



  Honden en kinderen


- Raak nooit een hond aan wanneer hij aan het eten is. - Plaag de hond niet. - Stoor geen slapende honden. - Benader geen hond wanneer hij vastgebonden is. - Wanneer een vreemde hond je benadert, sta dan stil en kijk weg. - Probeer geen vechtende honden te scheiden. - Laat je jong kind niet alleen bij een hond

  Snoep als beloning
Mensen hebben vaak de gewoonte om hun trouwe viervoeter te vertroetelen. En dat mag natuurlijk ook, goed gedrag dient beloond te worden. Het probleem is echter dat dit vaak gebeurt met een “snoepje”, dat vaak alleen voor mensen bedoeld is. Of de hond krijgt de restjes van het avondmaal voorgeschoteld, de kaaskorstjes enz. Wat echter vaak niet geweten is, is dat honden deze restjes of andere zoetigheden niet zo goed verdragen.
 

Copyright 2016 pagina-informatie.nl

Er staan 47 links op deze pagina.
Laatst aangepast: 24-06-2021
Meld een URL!